Urządzenia i Akcesoria
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
700 g wody
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g oliwy z oliwek
-
8 jajek
-
10 - 15 g proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
150 g sera mozzarella startego
-
100 - 120 g kostek boczku
-
1 ząbek czosnku posiekany
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.4 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Makaron po alpejsku
45 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min